16 jan. 2011

Hopplöst!

Hur man än vrider o vänder sej är det inte lätt med hästarna denna årstid.I veckan har det varit riktigt kallt, det har varit tö och därmed glashalt!

Känner att hästarna verkligen inte får de de egentligen behöver nu, Kátina är ett tjurigt sto som inte alls vill göra nåt "jobb", att rida ut och bara vara är inga problem, då går hon hur snällt som helst, men hon är inte en framåt häst. De e klart att vissa dagar är det bättre och tvärtom. De tråkiga med Kátina är att hon inte har rena gångarter, hon hade väl de från början men nu har hon svårt att separera dom och de e skittrist!Men det är förstås vårt fel som inte har ridit och tränat henne som hon behöver, tyvärr. Snart dax igen att komma igång med träning för häst och ryttare och det behövs verkligen. Idag hade jag bestämt mej för att longera henne med inspänningstyglar, o de va just spännande..När jag väl hade fått henne att gå i volt så rasar det snö från taket som gör att hon blir på tå..jaja de var det passet de! Kátina behöver stöd från en korall vid longering för att hon ska kunna arbeta bra, då kommer hon ingenstans då hon är som hon är, en sak som hon kan är att backa...o e de så kul så backa dåååå.! Jag skulle kunna säja att om vi bara hade en korall och paddock så skulle det bli sååå bra, men det är inte hela sanningen, de måste ju tränas rätt... usch de känns trist just nu, men det är bara på det igen...Men OM det hade funnits pengar hade det blivit en tillridning utan att tveka, för allas skull.

Bangsi då, våran lilla nallebjörn, han är så söt men oxå väldigt busig.Att bocka i glädje e nåt som han har börjat göra, men än så länge så sitter vi kvar.. .
När Ida var sjuk så skulle jag rida ut ensam på honom och det gillades inte, men då kom han inte undan,så då blev det att jobba från marken ett tag med honom tills dess att han gav upp och fick går en extrasväng med!

Som Nina säjer,,,,Om pållen inte gör det vi ber honom om så ska det bli ännu jobbigare tills de förstår att det är mycket lättare att göra det matte vill!

Dessa hästar...så underbart härliga men inget gör sej självt...

// Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar